Martin Højriis Kristensens hjemmeside

Teater Bodega

Offentliggjort 19/05-07 af makr (version: 1.13) i Forside, Restauranter
Foto: makr
Århus er heldigvis nogenlunde velforsynet med restauranter der laver god dansk mad.
En af disse er Teater Bodega der ligger i Skolegade overfor Teatret.

Lokalerne har huset en restaurant siden 1910, og man fristes til at tro at noget af indretningen og ikke mindst servicet har været med hele vejen.

Teater Bodega har et overskueligt, men varieret frokostkort, hvor smørrebrøddet suppleres af klassiske retter såsom Flæskeæggekage, Biksemad, Pariserbøf og Wienerschnitzel (med gemüse og smørsauce).

Retterne serveres i rigelige mængder, og med lun humor. Til flere af retterne følger panden med ind, så man selv kan forsyne sig med en ekstra portion.

Teater Bodega er ikke hoppet med på øl-vognen men holder sig til de lokale fadølstyper. Til gengæld har man et snapsekort, så silden kan få følgeskab af ens foretrukne mærke. Flasken efterlades gerne på bordet, så man selv kan forsynes sig med et ekstra glas, og siden betale efter forbrug.

Kaffen serveres i gamle Madam Blå kaffekander, og der er et pænt udvalg af "småkager på fod" hvis maven trænger til en digestif ovenpå frokosten.

Om aftenen øges menukortets udvalg betragteligt, og man kan vælge blandt en række retter fra det grovere til det finere danske køkken.

Teater Bodega er bestemt en anbefalelsesværdig restaurant som passer perfekt til en søndagsfrokost eller en afslappet middag. Bodegaens ry er "desværre" velkendt, og derfor kan det være svært at få et bord, medmindre man bestiller i god tid.